Droombeelden

 
 
Blog Summary Widget

Margrethe Venema

Schrijver en redacteur bij het tijdschrift Schoon Schip. 

http://www.margrethevenema.nl

http://schoonschip.skynetblogs.be
In het werk van kunstenaar Marion Snijders staan de mens en zijn wereld centraal. Wie is de mens, wat zoekt hij en onder welke invloeden staat hij? Schilderijen, keramiek en grafiek laten steeds andere elementen zien. Vaak wijst het werk van Snijders naar de wereld van de geest en de verbeelding, waar alles mogelijk is. Daarnaast heeft haar werk betrekking op de sociale werkelijkheid, waarin op zichzelf staande mensen op zoek zijn naar contact; ze zijn alleen met hun unieke pakket van ervaringen, met hun eigen blik op de werkelijkheid en hun dromen. Marion Snijders staat zichzelf toe alles te maken wat ze de moeite waard vindt. Beelden van de wereld van de geest, de aardse werkelijkheid en het sprookjesachtige laten een veelheid van indrukken achter. Elk werk is een arm van een octopus die zich naar een klein stukje van de caleidoscopische werkelijkheid uitstrekt, waarbij beeld na beeld verdwijnt in de tijd. Het werk onder één noemer vangen, hoeft niet. Het inschalen van de beelden op belangrijkheid kan achterwege gelaten worden. Het werk heeft een poëtisch karakter, doet suggesties en roept vragen op. We zien steeds maar een heel klein stukje van de werkelijkheid.


Marion pint zich niet vast op één wereld, één perspectief. Ze zoekt de grenzen van de werkelijkheid op, maar niet met het doel om een eenduidig antwoord te geven. Het zijn de armen van de octopus die om zich heen grijpen en de werkelijkheid aftasten tot in de diepere lagen van het onbewuste. Een ontvankelijke mens mag dan wel kwetsbaar zijn, dezelfde eigenschap is een voorwaarde om van alles te ontdekken. Snijders onderzoek vereist lef, haar openheid maakt haar tot een avonturier van de geest. Door haar werk laat ze zien dat er zoveel meer mogelijk is dan wij ons op een alledaagse dag kunnen voorstellen. Laten we onze ogen de kost geven...of juist sluiten, om in onze binnenwereld de meest wonderbaarlijke dingen te ontdekken.


Exto: www.marionsnijders.exto.nlhttp://marionsnijders.exto.nlhttp://livepage.apple.com/shapeimage_2_link_0

Nieuws

Het is het leven.
Het verborgen leven van de geest. De koorts van het zien.
Het is wat eigenlijk niet kan.
De kikker en de inktvis,
spelend in het menselijk brein.

Marion Snijders

Zorgkunstenaar


Naast mijn vrije werk ben ik ook actief als zorgkunstenaar.

In diverse verzorgingshuizen in Flevoland maak ik de afgelopen jaren, diverse kunstprojecten met  veelal dementerende ouderen. 

Bezig zijn met kunst en kunstbeoefening bevordert het welzijn. Het ontwikkelt talent en versterkt eigenwaarde. Het brengt ouderen in contact met anderen en maakt mensen onderdeel van een sociaal netwerk. Welke leeftijd je ook hebt het is leuk iets nieuws te leren. Jezelf uit dagen, nieuwe ervaringen opdoen en iets nieuws te creëren. Het maakt het leven aangenamer.


Welkom op mijn site.

Ik houd van eigenzinnige beelden. Het gaat mij niet om het realisme, maar de expressie. Mijn ideeen onderzoek ik graag in diverse technieken. Ik maak grafiek, keramiek, maar ook schilderijen en tekeningen. Elke vorm heeft zijn eigen zeggingskracht

Ik ben steeds opnieuw op zoek naar poëtische beelden die mijn interpretatie van de wereld verbeelden

In mijn werk komen dromen, fantasie en werkelijkheid bij elkaar Mijn ideeën gaan over het leven zelf. Over identiteit, relaties, emoties, leven en dood.

Zo nodigt het ene beeld weer een nieuw beeld uit.

Een centraal thema in mijn werk is de mens. De kwetsbare mens met een bijtende geest. Dwalend in tijd en ruimte vol van poëtische droombeelden.

Mijn beelden vertellen over een eigen werkelijkheid, over het onderbewuste, over lijden, over leven ,en over de mysteries van het bestaan.

Het gaat over zijn, en niet zijn. Over de kwetsbaarheid van de mens in het algemeen, en een mens in het bijzonder.


Kunstenaars Vereniging Flevoland

www.flevokunst.nl/over-de-kvf